«Δοκιμάζει» τη στήριξη των 890 μονάδων το Χ.Α.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 11:18
UPD:11:21
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας την βίαιη διόρθωση που ξεκίνησε την Παρασκευή, με τις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE25 να βρίσκονται σε κλοιό έντονων ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 11:11, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,02% στις 892,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 15 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,94% στις 289,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,35% στις 114,12 μονάδες.

Οι εγχώριοι επενδυτές δείχνουν να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε όποιο θετικό στοιχείο και αν ανακοινώνεται για την οικονομία της χώρας. Αντ' αυτού, έχουν επηρεαστεί σαφώς αρνητικά από τα μηνύματα που δόθηκαν στο πρόσφατο Eurogroup, το οποίο έδειξε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της περνούν πρώτα από την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων, και ιδίως των μεταρρυθμίσεων. Δεδομένου όμως του εύθραυστου πολιτικού κλίματος και των προοπτικών εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η αβεβαιότητα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης έχει διαδεχτεί την όποια σταθερότητα είχε επιτευχθεί την τελευταία διετία.

Αυτή την εβδομάδα, πλην βεβαίως της ανακοίνωσης των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων του 9μήνου, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιασθεί στην ανακοίνωση του ΑΕΠ του γ' τριμήνου στις 14/11, το οποίο αναμένεται να είναι θετικό (εκτίμηση για +0,4%) μετά από έξι χρόνια και το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Στο ταμπλό, πτωτικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική να χάνει 3,85%, την Alpha Bank να είναι στο -4,23%, την Πειραιώς στο -1,87% και την Eurobank να ξεχωρίζει καταγράφοντας μικρά κέρδη της τάξεως του 0,40%.

Εκτός του τραπεζικού κλάδου, σημαντικές απώλειες που φτάνουν το 7% καταγράφει η Τέρνα Ενεργειακή, η Βιοχάλκο είναι στο -5,93%, η ΓΕΚ Τέρνα στο -5,50% και η ΔΕΗ στο -5,25%. Απώλειες πάνω από 3% καταγράφουν η ΕΥΔΑΠ, η Μυτιληναίος, η MIG, η Folli Follie, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΜΕΤΚΑ, ενώ στο -2,71% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ και στο -2,58% η Jumbo.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα