Μειώθηκε η ανεργία στον Καναδά

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 17:56
UPD:17:58
EPA/HOW HWEE YOUNG

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν συνολικά κατά 182.000 στη χώρα τον περασμένο χρόνο, με τα δύο τρία τους να έχουν προστεθεί τους δύο τελευταίους μήνες.

Στο 6,5%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2008, μειώθηκε η ανεργία στον Καναδά τον Οκτώβριο καθώς σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας προστέθηκαν 43.100 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης η  Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν συνολικά κατά 182.000 στη χώρα τον περασμένο χρόνο, με τα δύο τρία τους να έχουν προστεθεί τους δύο τελευταίους μήνες.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας σημειώθηκε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην αυτοαπασχόληση, ενώ ο δημόσιος τομέας σημείωσε μικρή πτώση.

Ο τομέας της βιομηχανίας κέρδισε 33.200 νέες θέσεις, ενώ ο τομέας των Φυσικών Πόρων έχασε 22.200 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο.

Ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι στις νεαρές ηλικίες η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, βρίσκεται στο 12,6% στις ηλικίες από 15-24 ετών.

Ωστόσο οι σημερινές ανακοινώσεις είναι καλύτερες από αυτές που αναμένονταν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2012, που σημειώνεται αύξηση των θέσεων εργασίας σε δύο συνεχόμενους μήνες.

Η ανεργία, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, μειώθηκε στο Οντάριο, τη Μανιτόμπα, την Νέα Σκωτία και το Πρίνς Εντουαρντ Αϊλαντ, ενώ αυξήθηκε στο Νιού Μπράνσγουικ.

Στις άλλες επαρχίες δεν παρατηρήθηκε αλλαγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα