Ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στην Ασία

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 09:02
UPD:13:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εκτιμάται ότι οι εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ, θα δείξουν αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και επιτάχυνση της οικονομίας, στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Federal Reserve.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg News, η εμπιστοσύνη τονώθηκε αυτόν το μήνα και το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς το πρώτο τρίμηνο. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε κατά 6,8% το περασμένο τρίμηνο, καθώς εκτιμάται ότι η Fed θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από το 1% τον Σεπτέμβριο, περιορίζοντας τη διαφορά με τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις διαφορές των βασικών επιτοκίων δανεισμού», ανέφερε ο Shimpei Uike, ο οποίος διαχειρίζεται 10,5 δισ. δολ. με την Asahi Life Asset Management Co..

Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα έφθασε το 1,1841 δολ. στη 1:34' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,1865 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, ενώ διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Εναντι του γιέν διαμορφώθηκε στα 108,47 από 108,58 γιέν.

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν σήμερα στις 10 π.μ. (ώρα Ουάσινγκτον) και τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα