BP Plc : Προς πώληση μέρους των πετροχημικών

Κατά 14% αύξηση των καθαρών κερδών το α' τρίμηνο
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 10:29

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από το ήμισυ των δραστηριοτήτων της στον τομέα των πετροχημικών, σχεδιάζει να πουλήσει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, BP Plc, πιθανώς μέσω πώλησης μετοχών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2005. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη το πρώτο τρίμηνο, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 14%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 4,82 δισ. δολ., μετά την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, αλλά και της αύξηση της παραγωγής κατόπιν του joint venture στη Ρωσία, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά μετά την αύξηση της ζήτησης και ο ΟΠΕΚ υπόσχεται συγκράτηση της παραγωγής. Στις ΗΠΑ η τιμή του αργού πετρελαίου κυμάνθηκε κατά μέσον όρο στα 35,21 δολ. το βαρέλι το τρίμηνο, περισσότερο από τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους, που ήταν τα 31 δολ. το βαρέλι, την υψηλότερη ετήσια κατά μέσο όρο άνοδο μέσα σε δύο δεκαετίες.

Οι μετοχές της BP κέρδισαν φέτος συνολικά ποσοστό 7,7%, έναντι αύξησης 4,9% των μετοχών της Exxon Mobil και μείωσης 6,8% των μετοχών της Shell Transport Trading Co., του Λονδίνου, η οποία ελέγχει το 40% των μετοχών της Royal Dutch Shell/Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα