British American Tobacco : Χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Εξ αιτίας της υποχώρησης του δολαρίου έναντι της στερλίνας
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 11:19

ΜΕΙΩΣΗ των καθαρών της κερδών, σε ποσοστό της τάξης του 7%, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η δεύτερη σε μέγεθος καπνοβιομηχανία στον κόσμο, British American Tobacco, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ και του Καναδά, έναντι της βρετανκής λίρας, επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις της στις χώρες αυτές.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 219 εκατ. λίρες Αγγλίας (391 εκατ. δολ.) ή 10,04 πένες ανά μετοχή, από 236 εκατ. λίρες ή 10,33 πένες ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση της εταιρείας που παράγει τα τσιγάρα Kent και Lucky Strike, στο Λονδίνο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 1/3, φθάνοντας στα 7,85 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η British American Tobacco, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι τα ετήσια κέρδη της ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι της βρετανικής λίρας. Η ανταγωνίστριά της Altria Group Inc., ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της κινήθηκαν ανοδικά στο τμήμα της, Philip Morris International, καθώς τα έσοδά της υπολογίζονται σε ευρώ και το ραντ της Νοτίου Αφρικής μετατρέπεται σε δολάρια.

Οι μετοχές της British American Tobacco, κέρδισαν ποσοστό 44% πέρυσι, λιγότερο από τη μετοχή της Altria, που σημείωσε άνοδο 79% και της Japan Tobacco Inc., της τρίτης σε μέγεθος καπνοβιομηχανίας στον κόσμο, αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 31%.

Τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου το δολάριο υποχώρησε κατά 14% έναντι της βρετανικής λίρας – ημερομηνία κατά την οποία έληξε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της British American Tobacco. Η εξέλιξη αυτή επέδρασε αρνητικά στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ και σε μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

To 9% των λειτουργικών της κερδών της εταιρείας, προήλθε πέρυσι από τις ΗΠΑ και το 17% από τον Καναδά. Το δολάριο Καναδά υποχώρησε κατά 3,9% έναντι της στερλίνας το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα