Virgin Blue : Συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες της Ασίας

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 11:46

ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ διαπραγματεύσεων, με ασιατικές αεροπορικές εταιρείες, βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Virgin Blue Holdings Ltd., συμπεριλαμβανομένης της AirAsia Sdn, της Μαλαισίας, της Valuair Ltd. της Σιγκαπούρης και της Thai Airways International Plc., προκειμένου να δημιουργήσουν μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών χαμηλού κόστους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Brett Godfrey.

«Η Ασία, είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά με χαμηλό κόστος και προοπτικές ανάπτυξης και μάλλον είναι μία από τις τελευταίες», επεσήμανε ο Godfrey σε συνέντευξή του. Περίπου 3,5 δισ. ανθρώπων κατοικούν 3,5 ώρες μακρυά με το αεροπλάνο, από το Χονγκ Κονγκ, την Μπανγκόκ, τη Μαλαισία ή τη Σιγκαπούρη, συμπλήρωσε. «Είναι μια δύσκολη αγορά, αλλά εάν καταφέρεις και μπεις υπάρχουν δοχεία με χρυσάφι», κατέληξε.

Ο Richard Branson, του οποίου η Virgin Group κατέχει μερίδιο 25% στην Virgin Blue, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι βρίσκεται σε επαφή με ασιατικές αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να κάνει την ίδια επιτυχία με αυτήν που έκανε στην Αυστραλία, αρπάζοντας στην κυριολεξία μερίδιο 30% από την εσωτερική αγορά πτήσεων και από τη στιγμή που άρχισαν οι πτήσεις της εταιρείας με δύο μόλις αεροπλάνα το 2000.

«Η Virgin Blue εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκταθεί στις αγορές της Ασίας, καθώς οι προοπτικές είναι περιορισμένες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τα νησιά του Ειρηνικού», ανέφερε ο Shwan Burns, που αγόρασε μετοχές της Virgin Blue πέρυσι και διαχειρίζετα 5,9 δισ. δολ. σε μετοχές με την Deutsche Asset Management, στο Σύδνεϋ.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι, η Virgin Blue, θα αντιμετωπίσει πιο έντονο ανταγωνισμό στην Ασία, από ό,τι αντιμετωπίζει στην Αυστραλία.

Οι μετοχές της έχαναν ένα σεντ, φθάνοντας στα 2,26 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:25' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Η τιμή της κατά τη δημόσια εγγραφή, τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν στα 2,25 δολ. Αυστραλίας η μία και υποχώρησε κατά 13% από τα υψηλότερα επίπεδα τον Φεβρουάριο στα 2,61 δολ. η μία. Οι μετοχές της Qantas έχασαν δύο σεντς, φθάνοντας στα 3,45 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα