Πέτυχε τους ετήσιους στόχους της η Siemens

Αυξήθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 16:53
UPD:16:54
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Τους στόχους που είχε θέσει για το χρηματοοικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 κατάφερε να πετύχει η Siemens, χάρη σε ένα σταθερό τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ από 4,4 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα συνολικά κέρδη των Τομέων σημείωσαν άνοδο 26%, φτάνοντας τα 7,3 δισ. ευρώ, χάρη στη δυναμική βελτίωση της κερδοφορίας των Τομέων Βιομηχανίας και Υποδομών & Αστικών Κέντρων.

Επίσης, στο χρηματοοικονομικό έτος 2014, οι παραγγελίες της εταιρείας έφτασαν τα 78,4 δισ. ευρώ και τα έσοδα διαμορφώθηκαν συνολικά στα 71,9 δισ. ευρώ.

«Πετύχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε υποσχεθεί από την αρχή για το χρηματοοικονομικό έτος 2014 και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας. Το εταιρικό μας όραμα, “Vision 2020”, μας δίνει μια καθαρή στρατηγική κατεύθυνση για το μέλλον», δήλωσε ο Τζο Κέζερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens.

Η Siemens θεωρεί ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον της θα είναι σύνθετο κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2015, λόγω και των γεωπολιτικών εντάσεων, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της σε οργανική βάση θα παραμείνουν σταθερά σε ετήσια βάση, και ότι οι παραγγελίες θα υπερβούν τα έσοδα, διαμορφώνοντας τον δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων άνω του 1.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα