Πάνω από τα 1,19 δολάρια το ευρώ

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 13:47
UPD:13:49

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου απομακρυνόμενο από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών στο οποίο υποχώρησε τη Δευτέρα.

Η ανάκαμψη του ενιαίου νομίσματος αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων ιδίως μετά την ανέλπιστη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Απρίλιο.

Αντιθέτως, περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από την είδηση ότι τα έξι κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών ερευνών στη Γερμανία αναθεώρησαν προς τα κάτω την αρχική τους εκτίμηση για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/27/904685.htm .

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας περιορίζοντας περαιτέρω τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων του ευρώ.

Παρά τις προχθεσινές παροτρύνσεις πολιτικών προς την ΕΚΤ να προβεί σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, οι ιθύνοντες της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας εμμένουν στις θέσεις τους επισημαίνοντας ότι το ήδη φθηνό κόστος χρήματος δεν εμποδίζει την επιτάχυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

«Κατά την άποψή μας, τα επιτόκια στην Ευρωπαϊκή Eνωση βρίσκονται σε ιστορικώς χαμηλά επίπεδα, που ανταποκρίνονται στις οικονομικές συνθήκες», τονίζει σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα η Γερτρούδη Τούμπελ-Γκούγκερελ, στέλεχος του συμβουλίου της ΕΚΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/27/904424.htm .

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,1905 δολάρια, έναντι 1,1864 δολαρίων στις 24:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1851 δολάρια ανά ευρώ.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γιεν. Στις 13:39 το δολάριο ισοδυναμούσε με 109,19 γιεν έναντι 108,560 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 17:00, στις ΗΠΑ, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 88,5 από 88,3.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα