Ρύθμιση για τα χρέη των νοσοκομείων έως το Μάιο

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 14:45

Τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, τα οποία από την 1η Μαΐου του 2001 έως σήμερα φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα γίνει μέχρι το Μάιο είτε με ομόλογα είτε με αλληλόχρεο λογαριασμό, ενώ κατά τις ίδιες πηγές το 1 δισ. ευρώ οφείλεται σε χρέη ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τη ρύθμιση θα ακολουθήσει σχέδιο νόμου για αλλαγή του τρόπου προμηθειών στο χώρο της Υγείας, όπως προβλέπεται και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το γενικευμένο σχέδιο της πολιτικής Υγείας μέχρι τον Απρίλιο του 2005 που προβλέπει την κατάθεση σχεδίου νόμου τον Ιούνιο για τη διοίκηση και την οργάνωση των νοσοκομείων και του ΕΣΥ.

Στη συνέχεια ενέκρινε την κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση της λίστας φαρμάκων μέσα από την οποία θα προκύψει και μείωση του κόστους της όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης και θέματα του ΕΟΦ.

Στις αρχές του 2005 είπε ο κ. Κακλαμάνης θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι αναγνωρίστηκε η προτεραιότητα που υπάρχει στο χώρο της Υγείας αλλά συμφωνήθηκε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού προσλήψεων του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα