Γνώμη: Κανείς δεν είναι ασφαλής...

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 07:00
UPD:07:06
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Τυχαία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες ότι η Task Force θα μείνει έναν ακόμη χρόνο στη χώρα μας;

Από την έντυπη έκδοση

Οι δυσκολίες της ζωής, όπως είχε πει κάποτε ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Ιμάνουελ Καντ, αντιμετωπίζονται συνήθως με τρεις τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ.

Προφανώς αυτό θα είχε στο νου του και ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και θα έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό»!

Πρώτα απ’ όλα δημιουργεί την «ελπίδα» ότι όλα θα πάνε καλύτερα, αφού βγαίνουμε από τα μνημόνια, το «όνειρο» ότι δεν πρόκειται να μας συμβεί τίποτα κακό ούτως ή άλλως, αφού θα είναι πάντα δίπλα μας οι εταίροι και «φίλοι» μας, αλλά και το «χιούμορ», αφού δεν τους βάζει «συνοδηγούς» αλλά στο «πίσω κάθισμα», δηλαδή εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε τους σοφέρ τους!

Ξέχασε όμως ο κ. Χαρδούβελης να τους ενημερώσει ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Βέβαια, οι εταίροι μας μάλλον έχουν γνώση της κατάστασης… στους ελληνικούς δρόμους και γι’ αυτό κάνουν τους «δύσκολους» και θέλουν να λάβουν τα μέτρα τους προτού αρχίσει η… ξενάγηση στην ωραία Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που υπάρχει ο κίνδυνος οι «οδηγοί» να εναλλάσσονται, καθώς η πολιτική σταθερότητα μπορεί να αγνοείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και πώς να μη φοβούνται άλλωστε, όταν επί σειρά ετών τους δίναμε «πλαστά» στοιχεία και αυτοί κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου; Και το χειρότερο, δεν φαίνεται ότι έχουμε βάλει και πολύ μυαλό!

Τη μια ξεχνάμε να μετρήσουμε σωστά τα ληξιπρόθεσμα χρέη, την άλλη εμφανίζεται ξαφνικά ότι η ύφεση ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι λέγαμε το 2013, έστω κι αν οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους, σίγουρα δημιουργούνται εντυπώσεις…

Κι αν σου έχει βγει το όνομα δεν θέλει και πολύ ο άλλος να «κουμπωθεί».

Αν κι εδώ που τα λέμε μας έχουν πάρει από «φόβο» και οι εταίροι μας είναι συνέχεια «κουμπωμένοι» απέναντί μας, θέλουν εγγυήσεις πολλές και μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές ακόμη περισσότερες!

Τυχαία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες ότι η Task Force θα μείνει έναν ακόμη χρόνο στη χώρα μας; Προφανώς για να έχουν εικόνα της κατάστασης.

Γιατί, δυστυχώς, παρά τα όσα πάθαμε και περάσαμε, στη χώρα μας τίποτα ακόμη δεν πάει όπως πρέπει, παντού καθυστερήσεις.

Κι αυτό γιατί κανείς δεν έχει τολμήσει ουσιαστικά να πει αλήθειες. Αλλά, όπως έλεγε και ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας, «η αλήθεια απεχθάνεται την καθυστέρηση»! Και οι πολιτικοί μας μόνο… καθυστερούν, αφήστε που ελάχιστοι ξέρουν και να οδηγούν...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΚΟΥΤΣΗΣ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα