Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 19:06

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινήθηκαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Τον τόνο έδωσαν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τρίμηνου, ενώ περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street και τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.575,7 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,09, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.782,09 μονάδες οριακά μειωμένος κατά 0,09% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.134,10 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών εξαιτίας της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ο τίτλος της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας Aegon υποχώρησε κατά 0,8%. Η εν λόγω εταιρεία βασίζει το 60% των εσόδων της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι εταιρειών από τον κλάδο των χημικών. Ώθηση στις εν λόγω μετοχές έδωσε η είδηση ότι οι πωλήσεις της Syngenta, της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας αγροχημικών, σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της γερμανικής Bayer σημείωσε άνοδο 1,4%.

Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της BP. Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο τρίμηνο σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο αύξηση 14% φθάνοντας τα 4,82 δισ. δολάρια. Η εταιρεία σχεδιάζει να πωλήσει, στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, άνω του 50% των δραστηριοτήτων στον τομέα των πετροχημικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα