Κέρδη – ρεκόρ αναμένει η Toyota

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 10:52
UPD:10:53
REUTERS/Toru Hanai

Η Toyota βρίσκεται στην καλύτερη θέση μεταξύ των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών όσον αφορά στην αποκόμιση οφελών από την υποτίμηση του γιεν.

Καθαρά κέρδη – ρεκόρ ύψους 2 τρισ. γιεν (17,6 δισ. δολ.) αναμένει η Toyota για την ετήσια οικονομική της χρήση, με μοχλό τις ισχυρές πωλήσεις των σπορ οχημάτων της στις ΗΠΑ και το αδύναμο γιεν.

Επικαλούμενη επίσης τον θετικό αντίκτυπο των περικοπών στις δαπάνες, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει πωλήσεων εκτιμά ότι και τα λειτουργικά της κέρδη θα ανέλθουν στο ρεκόρ των 2,5 τρισ. γιεν κατά την ετήσια χρήση που λήγει τον Μάρτιο.

Η Toyota βρίσκεται στην καλύτερη θέση μεταξύ των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών όσον αφορά στην αποκόμιση οφελών από την υποτίμηση του γιεν, εξαιτίας της υψηλότερες εξάρτησής της από τις εξαγωγές σε σχέση με τις ανταγωνίστριες Nissan και Honda.

Για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 539,1 δισ. γιεν έναντι 438,4 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 6,55 τρισ. γιεν από 6,28 τρισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα