Matsushita : Μείωση των ζημιών, στην κερδοφορία φέτος

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 10:51

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, οι ζημίες της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών στον κόσμο, Matsushita Electric Industrial Co., μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, αλλά και της παρουσίασης νέων DVD recorders και τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, υπό το σήμα της Panasonic. Η εταιρεία προβλέπει ότι φέτος τα κέρδη της θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 50%.

Οι ζημίες του ομίλου περιορίστηκαν στα 5,1 δισ. γιέν (47 εκατ. δολ.) κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 58,2 δισ. γιέν που ήταν ένα χρόνο πριν. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τους υπολογισμούς των στοιχείων του εννεαμήνου της χρήσης, τα οποία αφαιρέθηκαν από τα αντίστοιχα για το σύνολο του έτους που ανακοίνωσε η εταιρεία στην Οσάκα και προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η διοίκηση της Matsushita προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη φέτος θα αυξηθούν στα 63 δισ. γιέν. Η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία εντός του έτους για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2001, με καθαρά κέρδη ύψους 42,1 δισ. γιέν έναντι ζημίας ύψους 19,5 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της, οι οποίες έχουν κερδίσει από την αρχή του έτους ποσοστό της τάξης του 10%, υποχωρούσαν κατά 1,5%, φθάνοντας στα 1.621 γιέν η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Τόκυο. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα