Αυξημένα κατά 65% τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο α’ τρίμηνο

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 11:17
UPD:11:20

Σε 99,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σε ενοποιημένη βάση τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημειώνοντας αύξηση κατά 64,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί στα 60,6 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/27/904473.htm .

Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ανάπτυξη των χορηγήσεων προς ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αύξηση, αν και μικρή, των περιθωρίων επιτοκίου, στη νέα πολιτική τιμολογήσεως συναλλαγών και στις θετικές επιπτώσεις του προγράμματος περιορισμού των λειτουργικών δαπανών.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, εξαιρουμένων των εσόδων από χρηματοοικονομικές πράξεις, των λοιπών προβλέψεων και των εκτάκτων εσόδων, αυξήθηκαν κατά 84,3%.

Το καθαρό έσοδο τόκων αυξήθηκε κατά 17,3% σε ευρώ 246,5 εκατ. έναντι ευρώ 210,1 εκατ. πέρυσι.

Τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 32,4% σε ευρώ 85,6 εκατ. έναντι ευρώ 64,6 εκατ. πέρυσι.

Ο δείκτης λειτουργικών δαπανών προς έσοδα διαμορφώθηκε σε 47,8%.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων ανήλθε σε 18,6% παρά τον υπερδιπλασιασμό των κεφαλαίων το 2003.

«Η δυναμική βελτιώσεως των αποτελεσμάτων μας που ξεκίνησε πέρυσι συνεχίζεται και κατά το 2004. Ενισχύονται έτσι οι προοπτικές διατηρήσεως της κερδοφορίας μας στο μέλλον και συνεπώς της αυξήσεως της αξίας της μετοχής μας, ανοίγοντας το δρόμο στην Alpha Bank να γίνει η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank.

»Οι οικονομικές μας επιδόσεις αντικατοπτρίζουν την προσήλωσή μας στη συνεχή προσπάθεια εφαρμογής νέων μεθόδων και προσφοράς νέων προϊόντων, την υψηλή ποιότητα εξυπηρετήσεως της πελατείας μας και τη βελτίωση της παραγωγικότητάς μας. Οι επιλογές αυτές στηρίζουν την περαιτέρω διείσδυσή μας στις τραπεζικές εργασίες ιδιωτών και στην προσέλκυση αποταμιεύσεων και επενδυτικών κεφαλαίων πελατών.

»Παράλληλα, ενισχύουν την ηγετική μας θέση στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Alpha Bank έχει ήδη καθιερωθεί ως το πλέον ευέλικτο και αποτελεσματικό τραπεζικό σχήμα με τη μεγαλύτερη απήχηση σε πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να αξιοποιήσουμε τα βασικά επιχειρηματικά μας πλεονεκτήματα και να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις εφέτος, το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Alpha Bank http://www.presspoint.gr/release.asp?id=42297 .

Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,06%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα