Νέα παραγωγική μονάδα από την Kego

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 14:50

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 25 Απριλίου στην Κοινότητα Καλλιθέα, Νομού Βοιωτίας στη θέση «Σωρός», η νέα παραγωγική μονάδα της Kego, η οποία αφορά την παραγωγή επιλεγμένου γενετικού υλικού για τον χώρο της χοιροτροφίας.

Η επένδυση κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το εγχείρημα, το οποίο όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει τη στήριξη και τη βοήθεια της πρωτοπόρου στον κόσμο εταιρείας του κλάδου, της Ιρλανδικής Hermitage Pedigree Pigs Limited.

Την επένδυση αυτή είχε απόλυτη ανάγκη η ελληνική χοιροτροφία, όπως επισημάνθηκε από τους ίδιους τους παραγωγούς, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Η γενετική βελτίωση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται με τη μέθοδο της φυσικής επιλογής. Ωστόσο, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, η οποία απαιτεί επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Στη συγκεκριμένη επένδυση, όπως τονίζεται, έγιναν επίσης επιλογές που σέβονται το περιβάλλον, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτές αύξησαν τελικά το κόστος.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης της τσιπούρας και του λαβρακιού, σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό ίδρυμα AKVAFORSK της Νορβηγίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα