Κατάργηση των αντικινήτρων ζητούν οι εξαγωγείς

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 11:28

Την άμεση κατάργηση όλων των αντικινήτρων, θα ζητήσει η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), κατά τη γενική συνέλευση των μελών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξαγωγείς θεωρούν ότι είναι αδιανόητο για μια χώρα που επιθυμεί να ενισχύσει τις εξαγωγές της, να διατηρούνται ρυθμίσεις που ισοδυναμούν με φορολογία επί των εξαγωγών, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο.

Η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του 8ου ορόφου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων σε ένα έτος που άρχισε με εξαιρετικά δυσμενείς όρους, θα πρέπει να πιστωθεί σχεδόν αποκλειστικά στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες επέδειξαν μεγάλο δυναμισμό, επινοητικότητα, και αντοχή, ιδίως μάλιστα εκείνες που πραγματοποιούν εξαγωγές σε δολάρια και οι οποίες είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται σοβαρά.

Στη γενική συνέλευση, θα αναπτυχθούν προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγικών επιδόσεων που εντάσσονται σε ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο για την προώθηση των εξαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα