Hugo Boss : Υψηλότερα καθαρά κέρδη

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 12:34

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 1%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ενδυμάτων της Γερμανίας, Hugo Boss AG, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας στο τμήμα παραγωγής γυναικείων ενδυμάτων, Boss Woman.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 44 εκατ. ευρώ (52 εκατ. δολ.), σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, τα κέρδη της Hugo Boss, που εδρεύει νοτίως της Γερμανίας, θα ανήρχοντο στα 45,9 εκατ. ευρώ. Αύξηση της τάξης του 5%, σημείωσαν οι πωλήσεις της, φθάνοντας στα 357 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση επανέλαβε τις προβλέψεις της για αύξηση των εσόδων με ταχύτερους ρυθμούς φέτος, καθώς ο κόσμος ξοδεύει περισσότερα χρήματα.

Η Γερμανία, παραμένει η πιο δύσκολη αγορά για την εταιρεία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Bruno Saelzer, σε συνέντευξη που παραχώρησε την 1η Απριλίου. Οι καταναλωτές στη χώρα, στην οποία η εταιρεία δεν προβλέπει φέτος αύξηση των πωλήσεων, έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους, καθώς η ανεργία έχει φθάσει στο 10%.

«Αυτή η χρονιά δεν θα είναι εύκολη για την Hugo Boss», είπε ο Saelzer. To 1/4 των πωλήσεων της εταιρείας το 2003, πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, ενώ περισσότερο από τα 2/5 πραγματοποιήθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Περίπου 1/5 των συνολικών πωλήσεων προήλθε από τη δραστηριότητά της στη Β. και τη Ν. Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας, κέρδισαν το τελευταίο πεντάμηνο συνολικά ποσοστό της τάξης του 25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα