Mitsubishi Motors : Νέος πρόεδρος ο Yoichiro Okazaki

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 08:08
UPD:08:30

ΝΕΟΣ επικεφαλής, στη μοναδική ζημιογόνα αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Mitsubishi Motors Corp., επελέγη ο Yoichiro Okazaki, ο οποίος θα επιδιώξει τη διάσωσή της, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου χρηματοδότησής της, την περασμένη εβδομάδα, από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, DaimlerChrysler AG. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδιζαν ποσοστό 10,6%.

Ο νέος επικεφαλής της τέταρτης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Yoichiro Okazaki.

Ο Okazaki, 61 ετών, ανέλαβε τη διεύθυνση της τέταρτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας στις 19 Φεβρουαρίου, μετά από 30 χρόνια στην Mitsubishi Heavy Industries Ltd., μία από τις τρεις εταιρείες του ομίλου, καταρτίζοντας ένα άλλο σχέδιο διάσωσης της εταιρείας. Η νέα του θέση θα κατοχυρωθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων σήμερα στο Τόκυο.

Την εβδομάδα που πέρασε, η DaimlerChrysler, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει οικονομικά τη Mitsubishi Motors, στην οποία κατέχει μερίδιο 37%. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία έχει χρέος ύψους 1,1 δισ. δολ., ανακοινώνει μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ έχει να παρουσιάσει νέο μοντέλο στην αγορά αυτοκινήτων από το Νοέμβριο του 2002.

Οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, σημείωναν άνοδο 10,6%, φθάνοντας στα 271 γιέν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 265 γιέν η μία στις 11:08' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Okazaki, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 2:30' μ.μ. σήμερα, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα