Συνέχισε πτωτικά ο χρυσός - Κέρδη για το πετρέλαιο

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 21:23
UPD:21:52
REUTERS/MICHAEL DALDER

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς επηρεάστηκε από την απόφαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων, μειώνοντας την ποσότητα χρήματος στην οικονομία. Αντίθετα, το πετρέλειο έκλεισε με κέρδη, καθώς ανακοινώθηκε μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των αποθεμάτων του την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν απώλειες 1% κλείνοντας στα 1.213 δολάρια ανά ουγγιά, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι η αναμενόμενη άνοδος του δολαρίου θα πλήξει την ελκυστικότητα του μετάλλου το οποίο αποτιμάται στο αμερικανικό νόμισμα.

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,78 δολάρια ή 1% καταγράφοντας άνοδο στα 82,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 1,09 ή 1,3% δολάρια στα 87,12 δολάρια.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως Κατά τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια αυξήθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 2,8 εκ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα