Metro Group : Μείωση του κόστους, αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 10:58

ΚΕΡΔΗ το πρώτο τρίμηνο, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση των εργασιών στη χονδρική πώληση, μέσω του Cash & Carry, αλλά και της πώλησης ηλεκτρονικών, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης της Ευρώπης, Metro Group.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 11,9 εκατ. ευρώ (14 εκατ. δολ.) ή τέσσερα σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 2,7 εκατ. ευρώ ή ένα σεντ ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 6,1%, φθάνοντας στα 12,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Στα σχέδια της Metro, περιλαμβάνεται η επέκταση των καταστημάτων της Cash & Carry στη Ρωσία και την Κίνα, όπου η κατανάλωση αυξάνεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι στην Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η ανάπτυξη της εταιρείας στην εν λόγω αγορά ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς οι Γερμανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την υψηλή ανεργία, η οποία περιορίζει κατά πολύ τις δαπάνες τους σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Ο επικεφαλής της Metro, Joachim Koerber, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία περιμένει να εμφανίσει αύξηση των κερδών της ανά μετοχή, τουλάχιστον σε ποσοστό της τάξης του 10%, φέτος. Οι πωλήσεις της, αφαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό υψηλότερο του 6%, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Οι μετοχές της Metro, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7% το 2004 και ανέκαμψαν από τις απώλειες 17% και στα 31,78 ευρώ η μία, που είχαν υποχωρήσει στις 23 Μαρτίου. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ανέρχεται σε 12,2 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα