Ανοιχτή συζήτηση στο ΕΒΕΠ με θέμα την ανάπτυξη και την απασχόληση

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 12:39
UPD:12:47

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, τόνισε πως στόχος της συζήτησης είναι να ξεκαθαρίσει «η θολή εικόνα που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας».

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις- Απασχόληση- Ανάπτυξη» συνδιοργανώνουν σήμερα στις 18.00 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση αφορά έναν πρακτικό διάλογο των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων με τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα απαραίτητα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις, που μπορούν να βοηθήσουν, τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ανάπτυξης.

«Η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας, η έλλειψη εργοδοτών, η μετανάστευση της νέας γενιάς επιστημόνων και η αξιοποίηση της επαγγελματικής εμπειρίας με ανεκτίμητη τεχνογνωσία, προϋποθέτει νέες προσεγγίσεις στη διάγνωση των πραγματικών αναγκών εργασίας, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων, μεταξύ του κράτους και των θεσμικών κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων της χώρας», δήλωσε εν όψει της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, Γ. Γραμματίδης, τόνισε πως στόχος της συζήτησης είναι να ξεκαθαρίσει «η θολή εικόνα που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας», να επισημάνει «τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα  μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα