Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ για το 4ο τρίμηνο – Όλοι οι στόχοι

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 23:28
UPD:23:46
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Μεταξύ των στόχων, περιλαμβάνεται η είσπραξη 350 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Τον πλήρη κατάλογο με τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν μέσα στο 4ο τρίμηνο του έτους από τις διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει απόφαση της γ.γ ΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Μεταξύ των στόχων, περιλαμβάνεται η είσπραξη 350 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου (σ.σ όσοι έχουν οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση κάτι που σημαίνει ότι η μόνη οδός για την είσπραξη είναι οι κατασχέσεις).

Επίσης, μπαίνει ως στόχος η σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης που θα επιφέρει μειώσεις στα πρόστιμα της τελωνειακής νομοθεσίας. Ζητούνται τουλάχιστον 1000 προληπτικοί έλεγχοι αλλά και η «αύξηση της οικειοθελούς συμμόρφωσης σε ποσοστό άνω του 90% στην υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Φ.Π.Α. ενεργών  φορολογουμένων έως 31/12/2014».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «οι στόχοι δύνανται να αποτελέσουν σε μεταγενέστερο χρόνο κριτήριο αξιολόγησης των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων»

Τον πλήρη κατάλογο με τους δεκάδες στόχους που περιλαμβάνονται στην απόφαση της ΓΓΔΕ, μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα