Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 07:01
UPD:07:45

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στην Ταϊβάν για πρώτη ημέρα σε σύνολο επτά ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την ανακοίνωση του ομίλου, ότι, οι πωλήσεις chip διεθνώς αυξήθηκαν περίπου 1/3 το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η ζήτηση για ηλεκτρονικά από την πλευρά των καταναλωτών, όπως για ψηφιακές κάμερες, είναι ιδιαίτερα έντονη», ανέφερε Ο Phil Chen, ο οποίος διαχειρίζεται 1,9 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπληρώνοντας : «Αυτά τα προϊόντα θα αυξήσουν επίσης τη ζήτηση και για ημιαγωγούς».

Ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 6.103,98 μονάδες, στις 10:42' π.μ. στην Ταϊπέϊ, τοπική ώρα, μετά από απώλειες έξι ημερών και σε ποσοστό της τάξης του 11%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, εκτός της Ιαπωνίας, τον οποίον αποτελούν 545 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε κατά 0,8%, σημειώνοντας για πρώτη φορά άνοδο σε σύνολο επτά συνεδριάσεων.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημείωνε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της PetroChina Co. και της CNOOC Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την άνοδο των συμβολαίων αργού πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα και σε χρονικό διάστημα 13 ετών, καθώς υπάρχει ανησυχία, ότι νέες νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times, κέρδιζε 1,2%, καθώς εικάζεται ότι η United Overseas Bank Ltd. και η Venture Corp., θα ανακοινώσουν κέρδη το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Posco κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα, μια επένδυση 700 εκατ. δολ., παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης, προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές στην Αυστραλία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της St.George Bank Ltd., τα οποία εμφάνισαν κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, τονώνοντας την αισιοδοξία ότι οι δανείστριες τράπεζες, όπως η Westpac Banking Corp., θα εμφανίσει επίσης θετικά αποτελέσματα.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Σρι Λάνκα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα