Orkla ASA : Στην κερδοφορία το α' τρίμηνο

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 09:48

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής διαρκών καταναλωτικών αγαθών της Νορβηγίας, Orkla ASA, μετά την είσπραξη ποσού που ανήλθε σε 12,5 δισ. κορώνες (1,8 δισ. δολ.) από την πώληση μεριδίου της στην Carlsberg Breweries.

Η εταιρεία, εμφάνισε καθαρά κέρδη 13,1 δισ. κορώνες, 63,5 κορώνες ανά μετοχή, έναντι ζημίας 15 εκατ. κορώνες ή 0,1 κορώνες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της 40% στη ζυθοποιΐα Carlsberg A/S τον Φεβρουάριο.

Η Orkla, στης οποίας τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται επενδύσεις σε εκδοτικούς οίκους εφημερίδων, κατεψυγμένες πίτσες και απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων, θα διοχετεύσει τα κεφάλαια από την πώληση στην εταιρεία για περαιτέρω βιομηχανική επέκταση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 7,88 δισ. κορώνες, από 7,03 δισ. κορώνες, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν σε 448 εκατ. κορώνες από 348 εκατ. κορώνες, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα