TDC A/S : Ενδεκα φορές υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 10:02

ΕΝΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Δανίας, TDC A/S, αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από την πώληση περιουσιακών στοιχείων και από τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας εξακοντίστηκαν στα 5,63 δισ. κορώνες (904 εκατ. δολ.) από 485 εκατ. κορώνες που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 10,3 δισ. κορώνες.

Οι πωλήσεις της TDC είναι στάσιμες και οι τιμές κλήσεων μειώνονται, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην κορεσμένη αγορά της Σκανδιναβίας. Ο επικεφαλής της TDC, Henning Dyremose, απέλυσε το 1/10 των εργαζομένων της εταιρείας, καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν σημαντική πτώση τα τελευταία τρία χρόνια, αφού οι καταναλωτές κάνουν πολύ λιγότερα τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα.

«Οι συνθήκες της αγοράς είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές», ανέφερε ο Dyremose στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι η μείωση των θέσεων εργασίας, περιόρισαν σημαντικά το κόστος λειτουργίας.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης ότι είχε έσοδα ύψους 5,5 δισ. κορώνες το πρώτο τρίμηνο από τη δημόσια εγγραφή της Belgacom SA. Η TDC πούλησε το μερίδιό της στην εν λόγω εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα