Εγκαινίασε αιολικό πάρκο στη Βοιωτία η Intrakat

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 14:11
UPD:14:16
REUTERS/BOGDAN CRISTEL

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η τελετή εγκαινίων του αιολικού πάρκου της εταιρείας Α. Κατσέλης Ενεργειακή Α.Ε. του oμίλου Intrakat.

Το αιολικό πάρκο ισχύος 21 MW στον Κιθαιρώνα του Νομού Βοιωτίας, αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση της Intrakat στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες τύπου Ε-82 της γερμανικής εταιρείας ENERCON ισχύος 3,0MW η κάθε μια.

Το πάρκο λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα παραγωγής ενέργειας ενώ παράλληλα έχει συναφθεί με την ΔΕΗ αποκλειστική συμφωνία πώλησης για περίοδο 20 ετών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία εξασφαλίζει το ανταποδοτικό τέλος καθώς και την δέσμευση για  πώληση της παραγόμενης ενέργειας στη ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ περίπου και καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Διευκρινίζεται ότι το έργο δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Το πάρκο κατασκευάστηκε  εξολοκλήρου από την Intrakat ως έργο με το «κλειδί στο χέρι» (turn key project).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ
  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα