Αγροτική Ασγφαλιστική: Συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης με την «Αθήνα 2004»

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 16:04

Την ασφαλιστική κάλυψη του εξοπλισμού (περιεχομένων) των αθλητικών και μη εγκαταστάσεων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» ανέλαβε η Αγροτική Ασφαλιστική, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της.

Η Αγροτική Ασφαλιστική έχει ήδη επιλεγεί ως κύριος ανάδοχος και της ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια της ασφαλιστικής αγοράς. Το ύψος των ασφαλιζομένων κεφαλαίων ανέρχεται μέχρι και του ποσού των 180 εκ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει την ασφαλιστική κάλυψη των κινδύνων των κινητών αγαθών ή του εξοπλισμού, ως εξής:

α) κατά την μεταφορά από τα Ολυμπιακά κέντρα Εφοδιασμού (αποθηκευτικά συγκροτήματα Μαγούλας και Ασπρόπυργου Αττικής), ή άλλους αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί η Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» Α.Ε εντός της Ελληνικής Επικράτειας προς τις αποθήκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Εγκαταστάσεων ή τον χώρο χρήσης τους στις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές εγκαταστάσεις, τη μεταφορά μεταξύ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών εγκαταστάσεων, και τη μεταφορά τους από το χώρο χρήσης τους στον τόπο προέλευσής του. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει και τη συσκευασία των αγαθών που τυχόν θα απαιτηθεί από την μεταφορά τους.

β) κατά το χρόνο αποθήκευσης των αγαθών στα Ολυμπιακά Κέντρα Εφοδιασμού, σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους εντός της Ελληνικής Επικράτειας και στους αποθηκευτικούς χώρους των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τον χρόνο αποσυσκευασίας τους, πριν την τοποθέτησή τους, το χρόνο συναρμολόγησης και τοποθέτησης και λειτουργίας των αγαθών στην τελική θέση τους, και το χρόνο αποξήλωσης και αποσυναρμολόγησής τους. Ασφαλίζονται οι κίνδυνοι πυρκαγιάς από τυχαία γεγονότα περιλαμβανομένης της πυρκαγιάς προερχόμενης από δάση, συστάδες δέντρων ή από εκχέρσωση του εδάφους με φωτιά, έκρηξης από οποιαδήποτε αιτία, καπνού, σεισμού ή /και πυρκαγιάς εκ σεισμού, θύελλας, καταιγίδας ,πλημμύρας, χιονιού, χαλαζιού, παγετού, διάρρηξης και /ή υπερχείλισης και /ή διαρροής δεξαμενών, σωληνώσεων ύδρευσης και /ή κεντρικής θέρμανσης και /ή κλιματισμού συμπεριλαμβανομένης και της αποχέτευσης και δικτύου πυρόσβεσης, καθίζησης, κατολίσθησης, πρόσκρουσης οποιουδήποτε οχήματος, πτώσης αεροπορικών μέσων ή αντικειμένων που θα πέσουν από αυτά, τρομοκρατικών ενεργειών (που είχαν εξαιρεθεί από το συμβόλαιο αστικής ευθύνης), κακόβουλων ενεργειών ή βανδαλισμών, πολιτικών ταραχών, στάσεων, οχλαγωγιών, διαταραχών της δημόσιας τάξης, απεργιών ή ανταπεργιών, κλοπής διαρρήξεως και /ή ληστείας συμπεριλαμβανομένων και των ζημιών που θα προξενηθούν στα ασφαλιζόμενα αντικείμενα συνεπεία των ενεργειών του κλέπτη / κλεπτών, βραχυκύκλωμα, απώλειας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κάλυψης πρόσθετου κόστους αποκατάστασης ζημιάς συνεπεία καλυπτόμενων κινδύνων, δαπανών ταχείας παράδοσης ,δαπανών μετεγκατάστασης αντικειμένων, κόστους υπερωριακής απασχόλησης, πρόσθετων δαπανών αποθήκευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα