Σημαντική άνοδος στη Wall Street

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2001 20:31
UPD:20:40

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ, παρά την ύπαρξη αντιφατικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Oπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, η ιδιωτική κατανάλωση - που αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας - αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιούνιο, έναντι ανόδου 0,3% το Μάιο. Αναλυτές σε έρευνα του Briefing.com εκτικμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ιδιωτικής κατανάλωσης θα παρέμενε στο 0,3%.

Αντιθέτως, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους υποχώρησε λόγω των μαζικών απολύσεων που ανακοίνωσαν προσφάτως πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ιδιωτικού ινστιτούτου ερευνών Conference Board μετά από μία ανοδική πορεία έξι μηνών υποχώρησε τον Ιούλιο στο 116,5 από 118,9 τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων ο εν λόγω δείκτης θα σημείωνε τον Ιούλιο οριακή αύξηση. «Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης δείχνει ότι ακολουθούν μέτριοι ρυθμοί ανάπτυξης», δήλωσε ο υπεύθυνος του Conference Board για τα θέματα καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας Chicago PMI υποχώρησε τον Ιούλιο στο 38 από 44,4 τον Ιούνιο, δείχνοντας ότι η ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα στις ΗΠΑ αργεί.

Στις 20:25' ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στις 10.557 μονάδες με άνοδο 1,50% και ο Nasdaq στις 2.050 μονάδες με κέρδη 1,6%. Την ίδια ώρα, ο δείκτης Standard & Poor’s ενισχυόταν κατά 1,26% και είχε φθάσει τις 1.219 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στο φαρμακευτικό και χρηματοοικονομικό κλάδο με τις μετοχές των εταιρειών Merck και American Express να σημειώνουν άνοδο 2,01% και 2,77% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα