Credit Suisse : Αισιοδοξία για όλο το 2004

Σημαντική η αύξηση των κερδών μετά την ανάκαμψη των αγορών
Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 08:40

ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ των καθαρών της κερδών, επιβεβαίωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group, αποτέλεσμα της αύξησης των αμοιβών από τις αγοραπωλησίες μετοχών και των υψηλοτέρων εσόδων της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,86 δισ. ελβετικά φράγκα (1,45 δισ. δολ.) από 279 εκατ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται σε λεπτομέρειες πλέον, μετά και την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της την περασμένη Παρασκευή και την ανακοίνωση ελάχιστων στοιχείων.

Η Credit Suisse, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της UBS AG, εμφάνισε σημαντικά κέρδη μετά την ανάκαμψη των αγορών. Χθες, η UBS ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η τράπεζα εισέπραξε πολλά περισσότερα από τις αγοραπωλησίες μετοχών για λογαριασμό τρίτων.

«Η Credit Suisse Group άρχισε καλά τη χρονικά και ευνοήθηκε από την πρόοδο των εργασιών της σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάκαμψης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το σύνολο του 2004.

Σημειώνεται ότι και άλλοι χρηματιστηριακοί οίκοι της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co. και της Goldman Sachs Group Inc., ενδέχεται να έχουν την πιο κερδοφόρα χρονιά από το 2000, μετά την άνοδο των αγορών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Securities Industry Association. Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 44% από τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε υποχωρήσει τον Μάρτιο του 2003.

Χθες η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, φθάνοντας στα 2,42 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα