Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τα ληξιπρόθεσμα

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 19:42
UPD:20:01
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. 

Την ίδια ώρα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κατά τον μήνα Σεπτέμβριο έσπασαν το φράγμα των 70 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ., οι λεγόμενες παλαιές οφειλές (δηλαδή αυτές που σχηματίστηκαν μέχρι το τέλος του 2013) ανήλθαν στα 60,48 δισ. ευρώ έναντι 60,585 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Από την άλλη, τα «φρέσκα» χρέη, δηλαδή αυτά που σχηματίστηκαν μέσα στο 2014, αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα και ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 9,683 δισ. ευρώ από 8,654 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέχει από τους εισπρακτικούς στόχους που έχουν προσδιοριστεί από τις αρχές του χρόνου, καθώς από τις νέες οφειλές έχει εισπραχθεί κατά τη διάρκεια του 9μηνου το 14,16%, τη στιγμή που ο ετήσιος στόχος διαμορφώνεται στο 25%.

Από την άλλη, από τις λεγόμενες παλαιές οφειλές έχουν εισπραχθεί 1,336 δισ. ευρώ με τον στόχο να διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα