Allianz AG : Κέρδη μετά από ζημίες ενός έτους

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 11:36

ΚΕΡΔΗ, μετά από ζημίες ενός έτους, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ευρώπης, Allianz AG - καθώς η Dresdner AG, είχε έσοδα για πρώτη φορά σε 1,5 χρόνο - σε συνδυασμό με τη βελτίωση του τομέα των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 650 εκατ. ευρώ (788 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας ύψους 546 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Richard Lips. H Dersdner είχε απροσδιόριστο ύψος κερδών και συμμετείχε με 170 εκατ. ευρώ στο τραπεζικό τμήμα των εσόδων της εταιρείας. Τα τελικά αποτελέσματα της Allianz, θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου.

Ο επικεφαλής της Allianz, Michael Deikmann, 49 ετών, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκησή της προ έτους, επιτάχυνε το ρυθμό αναδιοργάνωσης της Dresdner Bank και του ζημιογόνου τμήματος των ασφαλειών, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού τμήμαός της, Frieman Fund.

Η Dresdner Bank επιβαρύνει τα έσοδα της Allianz από τη στιγμή που εξαγοράστηκε από την ασφαλιστική εταιρείας, αντί του ποσού των 21 δισ. δολ. πριν από τρία χρόνια.

«Τα έσοδα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Jochen Schmitt, οικονομικός αναλυτής της Landesbank Rheinland-Pfalz, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της Allianz στο «outperform», συμπληρώνοντας ότι η Dresdner Bank φαίνεται να ευνοείται από τα υψηλότερα έσοδα μετά τη διαπραγμάτευση μετοχών, αλλά και από τις προβλέψεις για χαμηλότερο ρίσκο.

Οι μετοχές της Allianz κέρδιζαν 2,24 ευρώ, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 89,9 ευρώ η μία, στις 9:24' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Φέτος συνολικά έχουν χάσει ποσοστό 10%, έναντι ανόδου 1,8% των 28 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα