Bloomberg: Ομόλογα των SocGen και BNP Paribas απέκτησε η ΕΚΤ

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 15:31
UPD:15:31
EPA/IAN LANGSDON

Τις αγορές καλυμμένων ομολόγων ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιβεβαιώνοντας το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η ΕΚΤ απέκτησε ομόλογα των γαλλικών Societe Generale και BNP Paribas, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές της BBVA, "από σήμερα θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε πόσο επιθετική θα είναι η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων".

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την περασμένη Παρασκευή, τα προγράμματα θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο έτη και σκοπός τους είναι να ενισχύσουν τον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής και να στηρίξουν την παροχή πιστώσεων προς την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Οι αγορές περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα διέπονται από τα κριτήρια καταλληλότητας που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με το πλαίσιο του Ευρωσυστήματος για τη σύσταση ασφαλειών, θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2014, και συγκεκριμένα με καλυμμένες ομολογίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα