Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2004 07:31

ΑΝΟΔΙΚΑ, από τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι η αυριανή έκθεση αναφορικά με την απασχόληση τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, θα δείξει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, τη μεγαλύτερη που είχε να σημειωθεί σε μηνιαία βάση από το 2000, ωθώντας την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, Federal Reserve, πιο κοντά σε μια απόφαση αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

«Το δολάριο έχει ανοδική τάση», ανέφερε ο Kenichiro Ikezawa, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. σε ομόλογα του εξωτερικού, με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Μια αύξηση της απασχόλησης ενδέχεται να αλλάξει την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Fed».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, το γραφείο Εργασίας των ΗΠΑ, ενδέχεται να ανακοινώσει ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 170.000 νέες θέσεις εργασίας. Το Μάρτιο δημιουργήθηκαν συνολικά 308.000 νέες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες που δημιουργήθηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών. «Οι προσλήψεις φαίνεται να αυξάνονται», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Fed, την περασμένη Τρίτη.

Στη 1:09' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ, φθάνοντας το 1,2149 από 1,2176 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν αναρριχήθηκε στα 108,82 από 108,67 γιέν.

Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed βρίσκεται στο 1% και στο ήμισυ του αντίστοιχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το δολάριο ακολουθεί ανοδική πορεία έναντι του ευρώ, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα που είχε φτάσει στις 8 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα