Νέα μεθοδολογία τιμολόγησης ενδοομιλικών συναλλαγών

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 18:22
UPD:18:29
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Απόφαση με την οποία εναρμονίζεται με τη διεθνή πρακτική η διαδικασία προέγκρισης της μεθοδολογίας για την τιμολόγηση μελλοντικών διασυνοριακών συναλλαγών μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων υπέγραψε σήμερα η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1/1/2014 και, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ «προσφέρει ασφάλεια και για τους φορολογούμενους αλλά και για τη φορολογικές αρχές όσον αφορά τη μεθοδολογία καθορισμού των τιμών μεταβίβασης στις ενδοομιλικές συναλλαγές». Η διαδικασία αυτή αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αφού μειώνεται το κόστος συμμόρφωσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

                     Οι επιχειρήσεις για τις οποίες θα εκδοθεί Απόφαση Προέγκρισης θα γνωρίζουν με ακρίβεια τις μελλοντικές τους φορολογικές υποχρεώσεις και θα έχουν τη δυνατότητα μακροχρόνιου σχεδιασμού της επενδυτικής τους πολιτικής.

                     Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την παραπάνω διαδικασία, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της υποδείγματα αιτήσεων Προκαταρκτικής Διαβούλευσης και Προέγκρισης Μεθοδολογίας Ενδοομιλικής Τιμολόγησης καθώς και γενικές οδηγίες.

Το σύνολο των εγγράφων, μπορείτε να τα δείτε στον σχετικό σύνδεσμο
http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/archive/1161/



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα