Marks & Spencer : Υπό παραίτηση ο επικεφαλής της

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 13:11

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του σχεδιάζει να υποβάλει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, προκειμένου να αφοσιωθεί περισσότερο στη θέση του εκπροσώπου της οικογενείας, Halley, στο διοικητικό συμβούλιο της Carrefour SA, μετά από την κριτική την οποία δέχθηκε από μερίδα επενδυτών, ότι κατέχει πολλές θέσεις.

Ο επικεφαλής της Marks & Spencer, Luc Vandevelde

Ο Luc Vandevelde, 53 ετών, θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της εταιρείας, μέχρι να βρει αντικαταστάτη του, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Marks & Spencer, Sue Sadler, σε συνέντευξή της. Η εταιρεία έχει επιστρατεύσει τον οίκο Russell Reynolds Ltd., προκειμένου να βρει το στέλεχος που θα τον αντικαταστήσει, συμπλήρωσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι Vandevelde επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα στην Carrefour μετά από απουσία τεσσάρων ετών και υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Ο Βέλγος, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Change Capital LLP και διευθυντής της Vodafone Group Plc, έχει δεχθεί την κριτική μερίδας μετόχων ότι κατέχει πολλές θέσεις ακόμη και στην Marks & Spencer, η οποία αγωνίζεται να πουλήσει τα ρούχα της.

Οι μετοχές της Marks & Spencer υποχωρούσαν κατά 1,25 πένες, φθάνοντας στις 275,75 πένες η μία, στις 8:35' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος έχουν χάσει συνολικά ποσοστό 4,6%. Απώλειες 66 σεντς, ποσοστό 1,7%, σημείωναν οι μετοχές της Carrefour, φθάνοντας στα 37,54 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα