Πιο αξιόπιστα τα στοιχεία για την ανεργία

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 15:39

Πιο αξιόπιστα θα είναι τα στοιχεία για την ανεργία μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη να ληφθεί υπόψη η απογραφή πληθυσμού του 2001.

Όπως δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) Μανώλης Κοντοπυράκης, οι δείκτες ανεργίας και απασχόλησης θα καταρτίζονται με νέα μεθοδολογία, βάσει μεγαλύτερου δείγματος, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της απογραφής του 2001.

Ο Μανώλης Κοντοπυράκης γεννήθηκε στο Καστέλλι Κισάμου το 1947. Αποφοίτησε από το Β' Λύκειο Χανίων το 1965 και εν συνεχεία με υποτροφία πήγε στη Νέα Υόρκη για πανεπιστημιακές σπουδές. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός - μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο City College της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος Master's στα Μαθηματικά από το City College και Διδακτορικού PhD στα Μαθηματικά από το Courant Institute του πανεπιστημίου της Ν.Υόρκης. Ο τομέας ειδίκευσής του είναι Ανάλυση και Πιθανότητες.

Εργάστηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Merrill Lynch και είναι τακτικός καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του Πολυτεχνείου Cooper Union της Ν.Υόρκης. Υπήρξε σύμβουλος διαφόρων εταιρειών, καθώς επίσης και του Τμήματος Παιδείας της Ν.Υόρκης.

Το διάστημα 1990-1993 ήταν γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα