ΕΛΤΑ: Προς σύναψη συμφωνίας με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Για πώληση λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ μέσω ταχυδρομείων
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 09:52
UPD:09:54
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των ΕΛΤΑ, τα αναμενόμενα έσοδα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σε συζητήσεις με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. για την πώληση των προϊόντων της από το δίκτυό τους βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ, με τα αναμενόμενα έσοδα να υπολογίζεται ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα αναλάβουν, μέσα από το πανελλαδικό τους δίκτυο, σε πρώτη φάση την πώληση λαχνών του «ΣΚΡΑΤΣ» (ξυστό λαχείο) και στη συνέχεια του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Συγκεκριμένα, θα πωλούν λαχνούς του «ΣΚΡΑΤΣ» από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ από τον Δεκέμβριο θα αναλάβουν και την πώληση του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις χώρες της Ε.Ε. η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των ΕΛΤΑ, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα