Συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 20:36

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο, παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κατά την προσφώνησή του ο πρόεδρος της Ενωσης, Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της ναυτιλίας.

Ο κ. Εμπειρίκος ανέφερε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων υπάρχουν δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ενωση, το θέμα των διπλών τοιχωμάτων φορτηγών πλοίων και το θέμα της αστικής ευθύνης των εφοπλιστικών εταιρειών σε περίπτωση ρύπανσης του περιβάλλοντος, για τα οποία η Ε.Ε. και ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός έχουν ζητήσει την θέσπιση πιο αυστηρών μέτρων.

Στην αντιφώνησή του, ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη μιας νέας ναυτιλιακής πολιτικής που να έχει στόχο: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, την μετατροπή του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο όπου θα εγκατασταθούν και ξένες ναυτιλιακές εταιρίες, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού και γι' αυτό θα προχωρήσει σε βαθιά τομή στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα