Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα

Ξεπέρασε το 7% η απόδοση του 10ετούς
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 12:38
UPD:16:02
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε νωρίτερα στο 7,03%, με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης (περιθώριο) από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο να διευρυνθεί στο 6,16% από 5,78%.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στον σκεπτικισμό που επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε., όπως αυτός αποτυπώθηκε χθες στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, αναφορικά με το σχέδιο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Σε ανάλογη τροχιά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ελληνικών ομολόγων, με αυτή του 3ετούς να έχει αυξηθεί στο 4,21% και του 5ετούς στο 4,99%.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, παραμένει η έκδοση μέχρι τέλους του έτους επταετούς ομολόγου, καθώς και η έκδοση πιο μακροπρόθεσμων εντόκων γραμματίων (πέραν του εξαμήνου).

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα