Fimbank: Eιδικευμένη τράπεζα στο Trade Finance

Στοχεύει σε εξαγωγείς, εισαγωγείς και σημαντικές παραγωγικές και εμπορικές εταιρείες
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 15:53
UPD:15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Η τράπεζα στοχεύει σε Έλληνες εξαγωγείς, εισαγωγείς, καθώς και σε σημαντικές παραγωγικές και εμπορικές εταιρείες στην εγχώρια αγορά.

Στην ελληνική αγορά επεκτείνεται η εξειδικευμένη τράπεζα στο Trade Finance με έδρα τη Μάλτα Fimbank, η οποία έχει παρουσία σε 13 χώρες. Σκοπός της τράπεζας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εμπορικής χρηματοοικονομικής (trade finance), στοχεύοντας σε Ελληνες εξαγωγείς, εισαγωγείς, καθώς και σε σημαντικές παραγωγικές και εμπορικές εταιρείες στην εγχώρια αγορά.

H Fimbank έχει λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις και έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση στην Ελλάδα με τη δημιουργία γραφείου. Επικεφαλής του ελληνικού κλάδου είναι ο κ. Δημήτρης Ζουζούκης, πρώην στέλεχος των Eurobank Factors και Laiki Factors & Forfaiters. Ο Δημήτρης Ζουζούκης θα πλαισιώνεται από τρεις συνεργάτες με σημαντική εμπειρία στο Commercial Finance και Factoring, τους κ.κ. Γιώργο Γκουμάση, Μιχάλη Μιχαηλίδη και Κώστα Γεωργακόπουλο.

Προοπτική προσφοράς

Σχολιάζοντας τις στρατηγικές αποφάσεις για επέκταση στην ελληνική αγορά, η πρόεδρος του Ομίλου της Fimbank, Margrith Lutschg-Emmenegger, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε στην προοπτική προσφοράς στην ελληνική αγορά εναλλακτικών σχημάτων και λύσεων χρηματοδότησης τόσο του διεθνούς όσο και του εγχωρίου εμπορίου, με γνώμονα την προσπάθεια γεφύρωσης των σημερινών περιορισμών χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Ολοκληρωμένες λύσεις

«H παρουσία της Fimbank στην ελληνική αγορά θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε Forfaiting, Factoring και Trade Finance, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών στη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι η ολοκληρωμένη τεχνογνωσία και η επαγγελματική διορατικότητα της ομάδας με επικεφαλή τον κ. Ζουζούκη, θα αποτελέσει μια πολύ θετική εμπειρία για τη Fimbank στην αγορά αυτή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα