Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street

Αισιόδοξη η Merrill Lynch για τη βιομηχανία ημιαγωγών
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2001 18:32
UPD:18:43

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές δείχνουν για μία ακόμη φορά να αγνοούν τα ανησυχητικά στοιχεία που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο δείκτης NAPM (Νational Association of Purchasing Management) βιομηχανικής δραστηριότητας υποχώρησε για δωδέκατο κατά σειρά μήνα τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 43,6 από 44,7 τον Ιούνιο. Η πτώση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσε στο 44,5. Σημειώνεται ότι κάθε ένδειξη πάνω από το 50 σημαίνει ανάπτυξη και κάτω από το επίπεδο αυτό επιβράδυνση.

«Παρατηρείται διαρκής επιδείνωση του βιομηχανικού τομέα στις ΗΠΑ και δεν υπάρχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, ενδείξεις ανάκαμψης», δήλωσε στους "Fiancial Times" ο oικονομολόγος Peter Hooper.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή είδηση ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/08/01/153467.htm , γεγονός που θα οδηγήσει τη Fed, όπως εκτιμούν αναλυτές, στην έβδομη μείωση των επιτοκίων.

Αντιθέτως, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στις αισιόδοξες προβλέψεις της Merrill Lynch σχετικά με τη βιομηχανία ημιαγωγών. Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι τα χειρότερα για τον εν λόγω κλάδο ανήκουν στο παρελθόν και προέβη στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της μετοχής της Stmicroelectronics.

Στις 18:25' ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στις 10.587,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61%, ο Nasdaq στις 2.066,63 μονάδες με κέρδη 1,95% και ο S&P στις 1.220 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,80%.

Όπως είναι φυσικό, μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Merril Lynch το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών. Οι μετοχές των εταιρειών Intel και Texas Instruments να ενισχύονται κατά 2,78% και 1,44% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα