Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 15:24

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης αναμένεται να εμφανίσουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street έπειτα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών.

Θετικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/11/909513.htm , ορισμένα ικανοποιητικά εταιρικά νέα καθώς και η βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης.

Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα παραμένει επιφυλακτικό εξαιτίας ανησυχιών για τη διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και για τις υψηλές τιμές πετρελαίου που απειλούν να υπονομεύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στις 14:58 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 43 και 8 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, το δολάριο διευρύνει τα χθεσινά του κέρδη έναντι ευρώ και γιεν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/11/909538.htm , ενώ οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν περαιτέρω http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/11/909459.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται μετά τη λήξη της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας Cisco Systems.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα