Nέο έργο για την Inform Π. Λύκος

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 15:46

Νέο ερευνητικό έργο με αντικείμενο «έξυπνη» φοιτητική κάρτα πολλαπλών εφαρμογών, ανέλαβε η Inform Π. Λύκος. Το έργο ανετέθη από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του Γ' ΚΠΣ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 366.958 ευρώ.

Στο έργο συμμετέχει επίσης το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και η φιλανδική εταιρεία Setec. Η Setec κατέχει σημαντική θέση στις αγορές των έξυπνων καρτών (Smart Cards) και των προϊόντων ασφάλειας (security printing) όπως διαβατήρια και χαρτονομίσματα.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος τεχνολογίας με υψηλή προστιθέμενη αξία και ο σχεδιασμός της εμπορικής του αξιοποίησης. Το σύστημα επιτυγχάνει την ενοποίηση και διαλειτουργικότητα διαφόρων εφαρμογών ενός Πανεπιστημίου. Με την χρήση μιας έξυπνης κάρτας οι φοιτητές αποκτούν γρήγορα και εύκολα πρόσβαση σε όλες αυτές τις εφαρμογές. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν αναγνώριση του χρήστη, πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των Γραμματειών, interactive λειτουργίες με τις Γραμματείες (π.χ. εγγραφή), πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δίκτυα (όπως internet), φυσική πρόσβαση στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως σε υπηρεσίες βιβλιοθήκης, ηλεκτρονική πληρωμή σε λέσχες, κ.ο.κ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα