Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή δίνει η ΑΒ Βασιλόπουλος

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 16:25
UPD:16:32

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,24 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε. . Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στις 26.05.04 με αποστολή δίγραμμων επιταγών στους δικαιούχους.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι έχουν την ιδιότητα του μετόχου της εταιρείας μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΧΑ της 11ης Μαΐου 2004. Από τις 12/05/04 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2003.

Κατά τη σημερινή συνέλευση ο γενικός διευθυντής κ. Μαχαίρας παρουσίασε στους μετόχους την πορεία των εργασιών καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Ο κ. Μαχαίρας αναφέρθηκε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τόσο της μητρικής εταιρίας κατά 50,8%, όσο και του ομίλου κατά 57,6%, παρά τη μειωμένη αποδοτικότητα της αγοράς και τον έντονο ανταγωνισμό τιμών που χαρακτηρίζουν τον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων κατά τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Μαχαίρας αναφέρθηκε επίσης στη μείωση των τιμών σε 2.300 προϊόντα σε βασικές κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων και μη τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρείας.

Επιπλέον, ανήγγειλε το λανσάρισμα της νέας πιστωτικής κάρτας AB Visa, ένα προϊόν στρατηγικής συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Αλφα - Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε., η οποία θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τους πελάτες και θα συνεισφέρει θετικά στις πωλήσεις της εταιρείας.

Τέλος, ο κ. Μαχαίρας παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας το 2004, με τη λειτουργία έξι νέων καταστημάτων και την επέκταση του δικτύου διακαιόχρησης (franchising).

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μωυσής εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η δέσμευση της διοίκησης στο να είναι η Αλφα Βήτα η «πρώτη στην τάξη» εταιρεία στο χώρο του λιανικού εμπορίου τροφίμων καθώς και η αφοσίωση και ο προσανατολισμός του προσωπικού στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες, αντανακλώνται όχι μόνο στη βελτίωση των πωλήσεων αλλά και στην απόδοση της μετοχής της Αλφα Βήτα. Η αξία της μετοχής παρουσιάζει αύξηση κατά 43% από την ημερομηνία της τελευταίας γενικής συνέλευσης, γεγονός που εκτιμάται αναμφίβολα από το σύνολο των μετόχων της εταιρείας, είτε μεγάλοι είναι αυτοί είτε μικροί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα