Γρηγόρης: Προς έκδοση ομολογιακού δανείου

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 17:55

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου αναμένεται να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων την προσεχή Δευτέρα η διοίκηση του Ομίλου Εταιριών Εστίασης Γρηγόρης, έναντι της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Βλάσης Γεωργάτος.

Βασικός στόχος είναι η μείωση του δανεισμού της εταιρίας, ο οποίος για τη μητρική ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο δανεισμός αναμένεται να μειωθεί κατά

8 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργάτος, η μείωση του δανεισμού θα επιτευχθεί από την ταμειακή ροή (cash flow) της εταιρίας, την πώληση -με τη μέθοδο πώλησης και επανενοικίασης (sale & lease)- των ακινήτων του ΝΕΟΝ στο Κολωνάκι και στο Σύνταγμα και από το ομολογιακό δάνειο.

Μετά από δύο συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις 2002-2003, η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάτο, περνά σε νέα φάση ανάπτυξης εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη των σημάτων Γρηγόρης και Coffeeright τόσο στην Eλλάδα όσο και στη Ρουμανία. Παράλληλα εξετάζει με προσοχή όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν στην αλυσίδα εστιατορίων Wok 88, καθώς η πορεία των τεσσάρων καταστημάτων δεν ικανοποιεί απόλυτα την διοίκηση.

Για την τρέχουσα χρήση αναμένεται αύξηση του τζίρου της μητρικής κατά 10% και κέρδη προ φόρων 2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών το 2003. Στο πρώτο τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ φόρων περίπου 600.000 ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 1,5 εκατ. ευρώ και τζίρο 9,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει 235 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ρουμανία και Τσεχία), 55 εκ των οποίων λειτουργούν με το σύστημα δικαιόχρησης. Από την αρχή του χρόνου δημιουργήθηκαν δέκα νέα σημεία, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσουν πέντε νέα σημεία με το σύστημα δικαιόχρησης.

Λόγω της ζημιογόνας χρήσης του 2003 η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα