«Βύθισε» τη Wall Street ο Ντράγκι

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 23:16
UPD:23:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Κλυδωνισμούς προκάλεσε στη Wall Street σήμερα η παραδοχή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι «δομικά και όχι κυκλικά», οδηγώντας τους δείκτες να κλείσουν με σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,97% στις 16.659,25 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε  πτώση 2,02% στις 4.378,34 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 2,07% στις 1.928,21 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο ενεργειακός κλάδος, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει στο -3,5%, μετά και τη νέα πτώση του αργού. Η Newfield Exploration και η QEP Resources έχασαν πάνω από 6%.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών υποχώρησε ο δείκτης των εταιρειών υλικών, με την Newmont Mining και Dow Chemical να χάνουν πάνω από 4%.

Η Gap υποχώρησε κατά 13%, μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος Γκλεν Μέρφι θα παραιτηθεί λόγω των χαμηλών επιδόσεων του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, η αγορά εκτιμά ότι στον Μέρφι πρέπει να πιστωθεί η επαναφορά της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και όχι οι κακές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κάτω από τις 300.000 παρέμεινε, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
 
Επίσης, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ μειώθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο, στα 486 δισ. δολάρια, στη διάρκεια του δημοσιονομικού έτους 2014, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα