Lufthansa : Στην κερδοφορία μετά από ζημίες

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 10:23

ΚΕΡΔΗ, μετά από ζημίες, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, από πλευράς επιβατικής κίνησης, η γερμανική Lufthansa AG, μετά την αύξηση της ζήτησης για εισιτήρια.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 62 εκατ. ευρώ (73,6 εκατ. δολ.) ή 16 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 356 εκατ. ευρώ ή 93 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο του 2003, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα της Lufthansa, διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα έφθαναν τα 179 εκατ. ευρώ. Αύξηση 5,2% σημείωσαν οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας, φθάνοντας τα 3,89 δισ. ευρώ, από 3,68 δισ. ευρώ.

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται, καθώς βελτιώνεται η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και την επιδημία του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).

Η εταιρεία εισέπραξε επίσης 290εκατ. ευρώ το τρίμηνο, μετά την απαλλαγή μεριδίου 13,2% που κατείχε στην Amadeus Global Travel Distribution SA, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα