Alcoa και Fed στηρίζουν τα αμερικανικά παράγωγα

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 14:18
UPD:14:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά μηνύματα που εξήχθησαν με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) καθώς και από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Alcoa, τα αμερικανικά παράγωγα καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Ειδικότερα, στις 14:10, τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,3% στις 1.967,1 μονάδες, ενώ κατά 30 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones στις 16.933 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Alcoa κερδίζει 3%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ανήλθαν σε 149 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή έναντι 24 εκατ. δολαρίων ή 2 σεντς ανά μετοχή το περυσινό γ’ τρίμηνο. Η εταιρεία επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής του αλουμινίου και τη μείωση του κόστους των υλικών.

Επίσης, στο +3,9% βρίσκεται η Allergan, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Deutsche σε buy, με την τιμή - στόχο να τοποθετείται στα 215 δολάρια.

Στον αντίποδα, η Gap υποχωρεί κατά 9,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Γκλεν Μέρφι θα παραιτηθεί λόγω των χαμηλών επιδόσεων του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, η αγορά εκτιμά ότι στον Μέρφι πρέπει να πιστωθεί η επαναφορά της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και όχι οι κακές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα