Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 10:49
UPD:10:50
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τη διήμερη πτώση, καθώς λαμβάνουν ώθηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, στις 10:45, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,66% στις 6.525 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,25% στις 9.107 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,91% στις 4.204 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,88% στις 330,89 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Fed, κατά την τελευταία συνεδρίασή τους, μίλησαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, οι οποίοι προέρχονται αφενός από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και αφετέρου από την ενίσχυση του δολαρίου. Εν ολίγοις, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για τις συνέπειες αύξησης των επιτοκίων, με την αγορά να τις λαμβάνει ως μήνυμα διατήρησης της επιτοκιακής πολιτικής έως ότου η αμερικανική οικονομία προστατευθεί από τους εξωγενείς παράγοντες.

Στο ταμπλό, η Norsk Hydro σημειώνει άνοδο 3,7%, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι θα επωφεληθεί από την άνοδο της τιμής του αλουμινίου, όπως άλλωστε έγινε και με την αμερικανική Alcoa, η οποία χθες ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Επίσης, κέρδη 2,8% καταγράφει η Solvay, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2014, εξαιτίας της υπεραπόδωσης ορισμένων μονάδων της οι οποίες σχετίζονται και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο +1,4% βρίσκεται και η Red Electrica μετά την αναβάθμισή της από την HSBC σε neutral από sell. Η μετοχή έχει καταγράψει κέρδη 38% από την αρχή του έτους, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στον ευρωπαϊκό κλάδο από την αρχή του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα