Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 19:23
UPD:19:24
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Σε πτωτικό κανάλι έχουν μπει οι ευρωαγορές με τους αναλυτές να αποδίδουν τη σημερινή, δεύτερη διαδοχική, πτώση τους στην επενδυτική αίσθηση ότι οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η νέα πτώση του δείκτη υπηρεσιών της Κίνας. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,21% στις 6.482 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1% στις 8.995 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,98% στις 4.168 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,86% στις 328 μονάδες. Σήμερα και οι 18 δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν απώλειες. 

Στο ταμπλό, κλυδωνισμούς στη γερμανική αγορά προκάλεσε το -4% της SAP, μετά τα δημοσιεύματα ότι παγώνει τις προσλήψεις μέχρι το 2015, με στόχο να μειωθεί το λειτουργικό της κόστος. 

Η Air France-KLM κατέγραψε απώλειες 2,5%, μετά την ανακοίνωση ότι τα μεγέθη της δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από την πολυήμερη απεργία των πιλότων της στη Γαλλία τον περασμένο μήνα. Η εταιρεία αναμένει πλέον πως τα κέρδη EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ 1,7 και 1,8 δισ. ευρώ φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη μεταξύ 2,2 και 2,3 δισ. ευρώ.

Απώλειες 3,5% σημείωσε η FirstGroup, καθώς έχασε το συμβόλαιο της λειτουργίας της ScotRail, με την κυβέρνηση της Σκωτίας να αναθέτει το έργο στην ολλανδική Abellio. 

Στον αντίποδα, η Swisscom κέρδισε 3,8%, καθώς υπήρξαν διαρροές ότι συνεργάζεται με την UBS για την πιθανή πώληση της μονάδας της στην Ιταλία.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 0,2%, έναντι του δευτέρου, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τη στασιμότητα που καταγράφηκε τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα